Voor het klimaat telt elke cent

Voor het klimaat

telt elke cent

Over ons

‘Voor het klimaat telt elke cent‘ is een campagne om mensen bewust te maken dat ze ook met hun geld impact kunnen maken en kunnen bijdragen aan oplossingen voor het klimaat. Het doel is aan te zetten tot actie.

De campagne is een initiatief van Duurzaam Beleggen Academy. DBA is een project van de hogeschool UCLL met als doel mensen te leren hoe ze meer duurzame financiële beslissingen kunnen nemen. Onze missie is zoveel mogelijk mensen op weg zetten naar een duurzamer financieel leven. Omdat we geloven in een wereld waarin iedereen duurzaam spaart en belegt. Omdat we ervan overtuigd zijn dat je door duurzaam te beleggen een enorme impact kan maken. En omdat het gewoon financieel verstandig is.

De Academy is opgericht door Siem de Ruijter, docent beleggen aan UCLL, en financieel journalist Jasper Vekeman. Zij stelden vast dat nog te weinig mensen bewust met hun geld bezig zijn en rekening houden met duurzaamheid wanneer ze financiële beslissingen nemen. 

Duurzaam sparen en beleggen is nochtans een thema dat iedereen aanbelangt. Zo goed als iedereen is klant bij een bank. Meer dan drie miljoen Belgen doen aan pensioensparen, wat ze tot beleggers maakt. En negen op de tien mensen geven aan dat ze bezorgd zijn over het klimaat. Uit die cijfers blijkt dat praten over duurzaam investeren geen taboe zou mogen zijn. En dat het al helemaal niet voor de happy few is.

We beklemtonen nog graag dat Duurzaam Beleggen Academy volledig onafhankelijk is. We zijn op geen enkele manier verbonden aan een bank of een andere financiële instelling en we verkopen geen financiële producten. Ons enige doel is om je een positieve impact te laten maken als spaarder en belegger en je goed te laten voelen over je financiële keuzes.

Lees meer over Duurzaam Beleggen Academy op www.duurzaambeleggen.academy

Gratis e-book – Impact met je geld in 4 stappen

Met dit e-book leer je slimmer en vooral duurzamer om te gaan met je geld. Je zal de duurzame belegger in jezelf ontdekken, een plan leren opmaken en een aanpak vinden die werkt voor jou.

Scroll naar boven